trešdiena, 2015. gada 7. janvāris



Literāri muzikāla pēcpusdiena "Laternu stundā" kopā ar Egilu Dambi

Š.g. 16.janvārī plkst. 16:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra teātra zālē notiks literāri muzikāla pēcpusdiena „Laternu stundā”  kopā ar dzejnieku Egilu Dambi.
Programmā: dzeja autora lasījumā, kā arī uzstāsies Jānis Krūmiņš (grupa „Ceļojums”), Smiltenes Mūzikas skolas audzēkņi, un jaunieši no Smiltenes ģimnāzijas.
Egils Dambis prozu sācis rakstīt jau 13 gadu vecumā, piedalījies jauno literātu nometnē "Aicinājums". Pēc skolas rakstīt pārtraucis un tikai dažus gadus atpakaļ sācis nesen rakstītos dzejoļus publicēt portālā Draugiem.lv. Pēc publikācijām portālā dzejnieki un draugi ir mudinājuši Egilu rakstīt un publicēt savu dzeju. Šobrīd Egila dienasgrāmatā Draugiem.lv jau ir vairāk nekā 10 000 ierakstu. Ir izdotas divas dzejoļu grāmatas, kā arī kopā ar citiem autoriem publicēti dzejoļi 15 grāmatās.
Nesen iznācis Egila Dambja kopprojekts ar fotogrāfiem Aldi Vīti un Jāni Vējkrīgeru  – kalendārs „Dievietei”. (Pirmais  šāda veida melnbaltais kalendārs Latvijā.) Kalendārā kā modeles ir fotografējušās vienkāršas sievietes – floriste, pārdevēja, vientuļā māmiņa, bērnudārza audzinātāja utt. Profesionāli fotogrāfi Aldis Vīte un Jānis Vējkrīgers savos darbos ir parādījuši sievietes skaistumu, raksturu, dzīvesstāstu un to meistarīgi katru mēnesi papildina Egila Dambja dzeja. Kalendārs būs apskatāms arī pasākumā.
Egīls Dambis raksta par ticību, cerību, prieku un bēdām, vilšanos un nodevību, par mīlestību, cilvēkiem un cilvēciskumu, par pasauli, kurā dzīvojam un savu iekšējo pasauli. Viņam nav sveši eņģeļi un dēmoni, viņš var būt lirisks un romantisks, var būt arī ass un skarbs, bet nekad - ļauns. Tā ir cilvēcisko jūtu pasaule. Laipni lūdzam ieskatīties šajā pasaulē un varbūt atrast ko tuvu un uzrunājošu katram priekš sevis.
Pasākumu organizē biedrība „Smiltenes Mākslinieku apvienība” sadarbībā ar Smiltenes pilsētas Kultūras centru. Ieeja pasākumā bez maksas. 


Nav komentāru: